INGREDIENTS salmon-or-trout-caviar-with-baked-scallops-in-shells-mashed-potatoes-and-creamy-cheese-sauce
för 4 portioner
För pilgrimsmusslorna
| Stora havsmusslor (i skal eller utan) | 8 |
| Olivolja | 2 msk |
| Salt och peppar efter smak | |
| Vitlöksklyfta (valfritt) | 1 |
| Citronsaft | 1 tsk |
För potatismoset
| Potatis | 500 g |
| Smör | 50 g |
| Mjölk | 100 ml |
| Salt och peppar efter smak |
För den krämiga ostsåsen
| Grädde (20 %) | 200 ml |
| Hård ost (t.ex. parmesan eller cheddar) | 50 g |
| Mjöl | 1 tsk |
| Smör | 1 tsk |
| Salt och peppar efter smak |
För servering
| Lax- eller öringkaviar | 100 g |
| Färska örter (dill, persilja) till garnering |