CITES-certifiering
CITES (konventionen om internationell handel med utrotningshotade arter av vilda djur och växter) är ett internationellt avtal mellan regeringar som deltar i internationell handel med vilda djur och växter, vars målsättning är att skydda de utrotningshotade arternas intressen. Alla äkta produkter med störkaviar måste ha en CITES-kod på etiketten.
FÖRSTÅ CITES-KODEN
På baksidan av alla äkta burkar med kaviar finns en uppsättning bokstäver och siffror som ger insatta konsumenter användbar information om produkten de köper. Följande är en kort beskrivning av hur etiketten ska läsas ut så att du vet exakt vad du köper och äter, och när, var och av vem den producerats.
CITES-koden ser ut så här: BAE/C/DE/2015/PO5/VH100
De tre första bokstäverna (t.ex. BAE) representerar standardartkoden.. CITES har bestämda bokstavskombinationer med tre bokstäver för att identifiera arten. Attilus Royal Siberina-kaviar tillverkas av arten Acipenser baerii så den har koden BAE. Vår Royal Oscietra-kaviar har koden GUE (Acipenser gueldenstaedtii). Klicka här för att ta reda på mer om standardartkoder
Nästa bokstav (t.ex. C) är källkoden Nästa bokstav (t.ex. C) är källkoden, antingen "W" för vild (wild) eller "C" för fångad (captive bred) (eller odlad).
Nästa bokstäver (t.ex. DE) är landskoden som informerar dig om produktens ursprungsland.I vårt fall är det DE för Tyskland.
Följande fyra siffror (t.ex. 2015) är skördeåret.
Nästa kombination av bokstäver och siffror (t.ex. P05) är den officiella registreringskoden för tillverkningsfabriken.Alla länder har inrättat ett nationellt registreringssystem för tillverkningsfabriken, med officiella registreringskoder för alla platser. Den här siffran motsvarar den koden.
Den sista kombinationen av siffror och bokstäver (t.ex. VH100) är partinumret.Det motsvarar informationen som avser kaviarens spårningssystem som används av tillverknings- eller ompaketeringsfabriken, och möjliggör fullständig spårning av all äkta störkaviarprodukter.
Vårt fiske har producerat färsk störkaviar och frysta köttprodukter sedan 2008.
Du kanske även vill veta att den officiella sigillet längst ner på etiketterna (en oval form med koden ST00077 inuti) garanterar att fiskens välbefinnande har övervakats av statlig veterinärkontroll i enlighet med europeisk lag.