Poesi vid middagsbordet

Vissa personer kanske tänker att det bara är en maträtt. Andra säger att de inte kan leva utan den.

Den skimrar och förbryllar men ger alltid en bestående intryck. Det är såklart kaviar!

De flesta äter inte kaviar för att stilla sin hunger, utan konsumerar den för att förflyttas till en annan värld. En värld med fina traditioner och tillfällen till njutning.

För de här personerna är kaviar en passionerad kärlekshistoria med ett eget liv. Det är poesi vid middagsbordet. Ett elixir fyllt med kärlek och en romansregissör. Kaviar transformerar konversationer och signalerar elegans, skönhet, behag och magi.

Kaviar skyddades i århundraden av den ryska och iranska adeln, och är spännande för alla i dess närhet. Alla får förväntan i blicken när namn säger kaviar. Men hur blev de här små svarta glänsande pärlorna en symbol för sofistikering, ett intyg på framgång och en otvivelaktig lyxig maträtt?

De här förföriska små pärlorna har ärats sedan de dagar då imperialistiska Ryssland skördade massor av kaviar på den stora Volga-floden och de vibrerar på tungan som fiskaktiga champagnebubblor och de kommer från en enda art. De är de saltlagrade fiskäggen från stören. Och bara från stören.

Kaviarproducerande stör har överlevt djupen i de sub-tropiska och tempererade sub-arktiska floderna, sjöarna och kustlinjerna i mer än 250 miljoner år och har under lång tid hört till de mest värderade resurserna i det vilda.

Men de moderna epikueraner som älskar störkaviar kan nu njuta av den bästa av alla naturliga delikatesser med ett gott samvete. Den banbrytande utvecklingen med odlad stör har resulterat i en skuld-fri kaviar som är både rik på nyttigheter och har framställts på ett hållbart sätt.

Kaviarens historia är en av de mest vördade och extraordinära maträtter som någonsin har serverats hos de rika och berömda. Och så är det än idag. Det finns fortfarande inte någon annan delikatess som så lyser upp ett rums stämning och glädje på samma sätt som kaviar.

Våra produkter